Menukaarten
The sweet spot

Over Fifth | NRE Eindhoven.

Vijf concepten, stuk voor stuk gecreëerd om al onze zintuigen te prikkelen. Je hoort de zwoele klanken van jazz en soul overal om je heen. Je ziet de fraaie aankleding en de meest aantrekkelijke gerechten op je afkomen. Aan ieder detail is gedacht. Je verlangt naar je ontbijt, lunch en diner, nog voordat het op tafel staat. Loopt het water je al in de mond? Je proeft en maakt kennis met ingrediënten die je misschien nooit eerder at. Toegankelijk, maar altijd vol van smaak. En je voelt de luxueuze stoffen, maar nog belangrijker: je voelt je thuis. Dit is de plek waar je moet zijn.

Bij Fifth houden we niet van standaard. Dat zie je overal terug. Niet alleen in onze concepten. Wij laten ons inspireren door de gouden tijden van toen. Zijn altijd op zoek naar de lekkerste ingrediënten, op de beste manier klaargemaakt. En onze koffie? Branden we zelf. Jouw ervaring is voor ons het allerbelangrijkst.

Toen

Misschien ken je het wel. Kom je er wel eens. Loop je er geregeld voorbij. Het is één van de oudste (en bekendste) plekjes van Eindhoven. Het NRE-terrein: Nutsbedrijven Regio Eindhoven. Daar waar in 1858 de allereerste gasfabriek van Eindhoven werd geopend. 100 jaar lang de basis van het leveren van zoveel verschillende energiestromen. Letterlijk dé energiebron van het toenmalige Eindhoven. Een stad die onder invloed van Philips en DAF ontzettend snel groeide. Maar de architectuur die deze bedrijven introduceerde is nog altijd beeldbepalend. De gebouwen zijn cultuur-historisch erfgoed. En dat maakt het terrein uitermate geschikt voor Fifth. Als een energiebron van het hedendaagse Eindhoven.

De mogelijkheden

Of je nu langskomt voor een kopje koffie en de krant, een heerlijke lunch of gezellig komt dineren. Bij Fifth ben je aan het juiste adres. Maar er kan meer. Zo zijn vier van onze vijf concepten particulier of zakelijk af te huren. Denk aan bruiloften, bedrijfsfeesten of vergaderingen. Een unieke en beeldbepalende stijl die ooit geÏntroduceerd werd door Philips, bestaand uit beton en glas. Nu enkel nog terug te vinden op Strijp S, het NRE-terrein, De Witte Dame en De Lichttoren.

Over Fifth

Over Fifth

NRE Terrein

Vroeger, in 1989, werden hier de gemeentelijke nutsbedrijven ondergebracht. Momenteel is het de plek waar al je zintuigen tot recht komen.

Bouwstijl

De architectuur van het NRE-terrein is kenmerkend voor gasfabrieken uit die tijd en redelijk uniek in Eindhoven: uit baksteen opgetrokken fabrieksarchitectuur.

Gasfabriek

De eerste gasfabriek van Eindhoven kwam in 1858 in productie, waarna er in 1899 een nieuwe fabriek werd gebouwd wat later het NRE-terrein zou worden. De in 1925 gebouwde gashouder van 45 meter hoog bepaalde lang na WOII het stadsbeeld.

Map

Contact

FIFTH-The-Main-logo background Layer 1 FIFTH-The-Stage-logo background Layer 1 FIFTH-The-Main-logo background Layer 1 FIFTH-The-Roast-logo background Layer 1 FIFTH-The-Room-logo background Layer 1