• zaterdag 8 oktober 2022
  • 20:00
  • The Stage
Entree € 15,00

CONCERT | Micheline Van Hautem en het Philips harmonie orkest

Tickets

Micheline Van Hautem, Vlaamse deerne, trok als avonturier de wijde wereld in gewapend met haar stem, gitaar en laptop. Haar eerste stop was New York, een smeltkroes van inspirerende culturen. Ze studeerde er film en toneel aan het Lee Strasberg Institute en privé-zang bij de Italiaanse Laura Imperia die de basis legde voor haar Micheline-method zangtechniek. Om zich te onderscheiden tussen al het goeds en groots in de stad, zong ze vooral liedjes in het Frans, met name Brel en Piaf. Dit leidde tot uitverkochte concerten in de Florence Gould Hall in Manhattan.

De muziek van Brel voerde haar van Edinburgh -alwaar ze de prestigieuze Herald Angel Award won- tot Australië waar ze volle zalen trok. Maar ook terug in Europa werd ze warm onthaald met als kers op de taart een uitverkocht Amsterdams Concertgebouw.

Het reizen inspireerde Micheline om eigen songmateriaal te schrijven. Chocolat, de titel van haar eerste CD, is een uitgelezen selectie songs opgenomen met medewerking van The Alessi Brothers, Erik de Jong (Spinvis), Tim Finn (Crowded House) en Mathilde Santing.

Met haar volgende CD ‘La Musique’ keert Micheline terug naar haar eerste liefde: de muziek van Jacques Brel. De neef van Jacques, Bruno Brel zingt ‘Marieke’ in duet en Spinvis is de duivelse stem in ‘Le Diable’.

Nu dus ruim baan voor de muziek van Ramses Shaffy in combinatie met het warme, maar vaak ook spetterende koper van het orkest. Alle arrangementen zijn nieuw en speciaal geschreven door toparrangeurs Jan Nellestijn, Peter Habraken en Guus Janssen.