• dinsdag 29 oktober 2024
  • 20:00
  • The Stage
Entree € € 20,00 + € 1,00 servicekosten

Live Concert | Take Five | Frank Roberscheuten Kwartet

Tickets

Take Five : A Tribute To The Master Quartet Of Dave Brubeck.    

Er zijn in de jazz niet veel voorbeelden waarbij een kwartet jarenlang in dezelfde bezetting bij elkaar blijft.  In 1958 werd het zogenaamde “Classic Quartet” gevormd, dat bestond uit Dave Brubeck piano, Paul Desmond saxofoon, Joe Morello op drums en Eugene Wright op bas en duurde tot de band ontbond, twaalf jaar later.

In 1959 bracht het Dave Brubeck Quartet hun album Time Out uit. Het bevatte uitsluitend originele composities, waarvan bijna geen enkele in de gebruikelijke 4/4 maat. Het album behaalde de platinastatus in de VS en de gouden status in Groot-Brittannië met titels als Take Five en Blue Rondo à la Turk. Iedereen heeft deze titels in de oren, ook de niet jazzkenners. Brubecks betekenis is zeker niet die van stijlvormende hoofdrolspelers als Charlie Parker of Miles Davis, toch is zijn betekenis voor de geschiedenis van de jazzgeschiedenis enorm. Met het album ‘Time Out’ uit 1959 bereikte het kwartet ook triomfen in Europa.

Voor velen was ‘Take Five’ het volkslied van een nieuwe levenshouding en een nieuw ontdekte lichtheid van het zijn. In 2024 vieren we de 100ste verjaardag van saxofonist Paul Desmond, die met zijn warme klank en creatieve ideeën waarschijnlijk het belangrijkste onderdeel van dit kwartet was.

De groep “Take Five”, allen doorgewinterde professionele muzikanten, hebben van deze gelegenheid gebruik gemaakt om de muziek van Dave Brubeck en Paul Desmond nieuw leven in te blazen en je mee te nemen op een reis naar het muzikale verleden van dit kwartet.

De bezetting: Frank Roberscheuten, Alt-Sax, Rossano Sportiello, Piano, Edwin Corzilius, Bas en Frits Landesbergen , Drums.

Dit mag je niet missen!