• zondag 19 november 2023
  • 15:00
  • The Bar
Entree € Gratis

Lazy Sunday Unplugged | Live Music | Pieter Bast | Jazz at the Crow

Jazz at the Crow sessie met Pieter Bast

Al bijna 25 jaar organiseert ‘Jazz at the Crow’ realbook sessies waarbij muzikanten elkaar treffen om samen te jammen iedere 1e dinsdag van de maand in the Bar van Fifth. Inmiddels is dit event zo populair dat we het komende winterseizoen een aantal specials hebben georganiseerd rondom deze sessies. Specials met de beste jazzmuzikanten van Nederland samen met de locals die Jazz at the Crow vertegenwoordigen. Deze zondag zo’n sessie met topdrummer Pieter Bast.

Pieter Bast

Pieter Bast werd op 27 April 1964 geboren te Conflans St. Honorine , Frankrijk. Op 13-jarige leeftijd begon hij slagwerk te spelen en studeerde in 1988 af aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam als Docerend en Uitvoerend Musicus Geïmproviseerde Muziek.

Van 1985 tot 1988 leidde hij met succes zijn eigen kwintet “ PB – 5 “, waarmee hij verschillende prijzen won, o.a. in 1986 de eerste prijs van het NOS – Meervaart Jazzfestival in Amsterdam en tevens de solistenprijs. Sinds 2011 is hij de leider van het nieuwe “ Pieter Bast E.S.P. Quintet “

Vanaf 1988 tot heden heeft hij aan tal van projecten zijn medewerking verleend en samengewerkt met gerenommeerde musici uit binnen – en buitenland (o.a. Kenny Wheeler, Eddie Bert, Urbie Green, Charlie Mariano, Eric Vloeimans, Fay Victor, Dick de Graaf, The European Concert Orchestra, Enrico Pieranunzi, Hugh Hopper, Amina Figarova, Pierre Blanchard, Luluk Purwanto, Paul van Kemenade en Mike Mainieri ) en hiermee concerten verzorgd in Europa, Afrika, Indonesië, het Midden Oosten en Canada.

Deze projecten zijn te beluisteren op ruim 40 CD ’s die in de afgelopen jaren zijn uitgebracht op diverse labels in binnen – en buitenland.

Momenteel is hij o.a. met de volgende groepen op tournee: Pieter Bast E.S.P. Quintet, Guus Tangelder Big Band & Marnix Busstra Band

Als docent slagwerk is hij verbonden aan het Koninklijk Conservatorium Brussel, België, Regionale Muziekschool ‘s-Hertogenbosch en Factorium Tilburg.

The Bar is open van 14:00u tot 21:00u. De keuken in The Bar serveert Italiaanse sferen tot 20:00u