• zondag 25 februari 2024
  • 15:00
  • The Bar
Entree €

Lazy Sunday Unplugged | Live Music | Ellister van der Molen | Jazz at the Crow Special

Jazz at the Crow sessie met Ellister van der Molen

Ellister van der Molen is een trompettiste die van jongs af aan in jazzkringen te vinden is. Als jong talent werd ze al op tienjarige leeftijd aangenomen op de klassieke vooropleiding van het Haags Conservatorium. 

Ellister van der Molen is aan een stille opmars bezig. Sinds het uitkomen van haar CD “Smalls NYC” is ze overal te horen. Zo speelde ze in 2014 met haar quartet op het North Sea Jazz Festival, was het jaar erna op hetzelfde festival gastsolist bij het vermaarde Spok Frevo Orchestra en tourde ze drie jaar langs de theaters met de succesvolle all star-formatie “New York Round Midnight”. Met the Jazz Orchestra of the Concertgebouw speelde ze onder andere in Indonesië, Hongarije en China en de JazzNL jazzexpeditie bracht haar naar Zuid-Afrika. Tegenwoordig is ze co-leader van hammond-kwartet RED en maakt onder andere deel uit van de bands Modji en de nieuwe big band van Peter Beets en Henk Meutgeert.

Haar geluid – met name op haar geliefde instrument de flugelhorn – is opvallend warm, haar lijnen lyrisch, maar verwacht geen brave swing: “ik vind het juist leuk als iemand zich af en toe flink in de nesten werkt” zei Ellister ooit in een interview.

Meespelen of meezingen: meld je bij sessieleider Moniek van de Wiel.

The Bar is open van 14:00u tot 21:00u. De keuken in The Bar serveert Italiaanse sferen tot 20:00u