• zondag 28 april 2024
  • 15:00
  • The Bar
Entree € Gratis

Lazy Sunday Unplugged | Herbie Guldenaar Quartet |

Herbie Guldenaar Quartet speelt deze middag een selectie van songs van o.a. componisten zoals Pat Metheny, Ritchie Beirach, Herbie Hancock en Jim Hal naast bekendere jazz standards.

Gitarist Herbie Guldenaar: is een echte virtuoos in de Jazz Scene. Hij begon met gitaarspelen op negen jarige leeftijd. Hij is als een van de eersten afgestudeerd in 1985 op het Rotterdams Conservatorium voor Jazz gitaar. Meer dan 500 concerten met de musical ‘A night at the Cotton Club’ met o.a Madeline Bell, Ruth Jacott, Denise Jannah, Humphrey Campbell door heel Europa. Tevens dit ook gedaan met de musical ‘The glory of Gospel’. Hij heeft met het Metropool orkest en Rotterdams Philharmonisch orkest o.l.v. Rogier van Otterloo gespeeld en met Bigbands artiesten o.a. Lee Towers, Greetje Kauffeld, Willeke Albertie, Edwin Rutten, Mariska van Kolck, Denny Christiaan en Thomas Berger begeleid. In TV show’s Doet ie ’t niet of doet ie ’t niet, Wedden dat, De 5 uur show, Ivo Niehe en Het schaap met de vijf poten. In 1979 alle gitaarpartijen op de LP/CD ‘alles wa me lief is’ van Brabantse liedjeszanger Peter Aarts gespeeld, daarna op diverse Lp’s en Cd’s als sessiemuzikant te horen. In januari 2023 als gast gespeelt op de EP “Brabants kwatierke” van Machete woordkunstenaar met Jazz backing.

Pianist Jaap van de Voet: Jaap heeft de basis voor zijn muzikale carrière gelegd met klassieke pianolessen, waar hij als 9-jarige mee is begonnen. Al snel heeft hij het jazz pad betreden en lessen gevolgd bij uiteenlopende musici als Rob Hoeke, Nedley Elstak, Harry Happel en Karel Boehlee. Later is hij zich ook gaan verdiepen in salsa en latin-jazz muziek, en heeft hij samen met Eduardo Rocha de band ‘Cantamigo’ opgericht. Jaap is nog steeds actief in dit genre met de 12-koppige band ‘Latin Cruise’. Daarnaast speelt hij voornamelijk mainstream jazz in diverse bezettingen, waaronder het ‘Triple Treat Trio’, met Oscar Peterson en Monty Alexander als grote voorbeelden.

Erwin Sommen:  Bass

Robin Hafkenscheit: Drums

The Bar is open van 14:00u tot 21:00u. De keuken in The Bar serveert Italiaanse sferen tot 20:00u