• zondag 14 januari 2024
  • 15:00
  • The Bar
Entree € Gratis

Lazy Sunday Unplugged | Eduardo Rocha Trio met Abel Marcel

Eduardo Rocha trio

Vanmiddag een fantastisch trio waarvan u gaat genieten. Latin Jazz in optima forma. Eduardo Rocha neemt u samen met toppianist Abel Marcel en percussionist Alejandro Rodriquez mee naar Zuid-Amerika met Boleros, montunos, rumbas, cha-cha-cha, en guarachas in Latin-jazz style.

Abel Marcel: Beschreven door The Guardian als “een fenomenaal, dynamisch, fantasierijk. Een uitmuntende pianist.”

Abel’s muzikale taal stond en staat voor een voortdurende frisse en opwindende verkenning op vaste grond en diepgeworteldheid in de ritmische tradities van het Caribisch gebied en Afro-Caribisch gebied, de Cubaanse creatieve muziekbeweging van de jaren twintig en zeventig, en de lijn van componist-pianisten van Bach, Chopin, Manuel Saumell en Ignacio Cervantes tot Ruben Gonzales, Bebo Valdes, Carlos Malcoms, Chucho Valdes en Tania Leon.
Abel Marcel wordt door Music Republic Magazine geprezen als “net zo thuis in de Europese en Amerikaanse jazztradities als met zijn eigen Cubaanse roots”.

Alejandro Rodriguez: Percussionist (drums). Geboren in Venezuela tussen salsa en Latin jazz. Kwam in 2015 vanuit Italië naar Nederland, waar hij de kans kreeg om zich te perfectioneren met een van de beste en meest veelzijdige Cubaanse pianisten, Abel Marcel.

Eduardo Rocha: Zanger, componist, percussionist, is een telg uit een muzikale Peruaanse familie en heeft zijn wortels in de Zuid-Amerikaanse muziek. Sinds 1976, het jaar waarin hij “Cantamigo” oprichtte, heeft hij talloze groepen gevormd.