• donderdag 8 juni 2023
  • 18:00
  • The Main
Entree € 110,=

DINER MUSIC EVENING THE NEW JAZZ ORCHESTRA & PETER BEETS

Tickets

First Class Jazz Ticket to Paris

Met swing, blues en improvisatie geeft het New Jazz Orchestra een nieuwe draai aan het Franse klassieke repertoire. Klassieke muziek en jazz hebben elkaar in Frankrijk altijd al wederzijds beïnvloed. Aan het begin van de twintigste eeuw maakte Frankrijk als eerste land van Europa kennis met jazz uit Amerika. Het liet zijn sporen na in de muziek van klassieke componisten als Saint-Saëns, Debussy en Ravel. Laat je meevoeren op een spannende reis langs revolutionaire kruisbestuivingen tussen klassiek en jazz

Diner in the Main

Voorafgaand aan het concert in the Stage geniet u van een 3 gangen diner in ons restaurant the Main inclusief drankjes (wijn, bier, fris). U kunt tijdens en na het concert gebruik maken van de bovenbar in the Stage. Drankjes in de bovenbar voor eigen rekening.

The New Jazz Orchestra

New Jazz Orchestra is een achttienkoppige bigband onder leiding van pianist Peter Beets. Met zijn uitbundige spel laat hij het orkest stralen en tilt hij de musici naar het hoogste niveau. Waar de leden van de band zich graag laten uitdagen door hun leider, is het voor hemzelf een eer om te spelen met de top van de nieuwe Nederlandse jazzgeneratie. Peter Beets wordtzowel in Nederland als New York erkend als een fenomenale jazzpianist. Hij speelde met grootheden als Chick Corea, Wynton Marsalis en Roy Hargrove.

Peter Beets

Wereldwijd wordt Peter Beets gezien als een van de beste jazzpianisten aller tijden. Met zijn succesvolle optredens en geliefde bewerkingen van klassieke muziek heeft hij een vaste schare trouwe fans opgebouwd. In zijn prijzenkast staan onder meer een Edison (2010), de Prix Martial Solal (1998) en de Pall Mall Export Swing Award (1988). Beets levert ongekend goed ontvangen jazzalbums af.